Thursday, 20 September 2012

SOALAN DAN SSKM-Sabah Sarawak Keluar Malaysia

COPIED FROM A POSTING BY MY FB FREN (dengan izin)
Farahdiah Mohd Ismail

SOALAN 1. Perjuanagn STAR: Adakah STAR menyokong perjuangan SSKM-Sabah Sarawak Keluar Malaysia seperti yang utarakan oleh Doris Jones yang mendapat reaksi "panas" dalam kumpulan ini (UMB Sabah-Unit Medua baru Sabah-Kumpulan media dalam Facebook)?

Gambar: Di atas Datuk Dr. Jeffrey Kitingan, STAR, mengajak "orang-orangnya" to pay tribute dan respect pemimpin kemerdekaan Sabah melalui Malaysia di Tugu Peringatan Double Six, Sembulan, Kota Kinabalu.

Di bawah  Datuk Dr. Jeffrey Kitingan berdiskusi (di belakang orang-orangnya) bersama DORIS JONES propagator SSKM-Sabah Sarawak Keluar Malaysia. (Maknanya Doris ini sebenarnya residing di Sarawak dan cuba mengelirukan ramai bahawa dia tinggal di UK dalam FB nya).

SOALAN 2. Adakah Datuk Dr. Jeffrey Kitingan dan STAR juga subscribe idea yang hendak diperjuangkan Doris Jones, SSKM?

No comments:

Post a Comment

Be ethical please

Sahih International

And let there be [arising] from you a nation inviting to [all that is] good, enjoining what is right and forbidding what is wrong, and those will be the successful.

Malay

Dan hendaklah ada di antara kamu satu puak yang menyeru (berdakwah) kepada kebajikan (mengembangkan Islam), dan menyuruh berbuat segala perkara yang baik, serta melarang daripada segala yang salah (buruk dan keji). Dan mereka yang bersifat demikian ialah orang-orang yang berjaya.

(Surat Ali-Imran 3:104)

Wahai orang-orang yang beriman! Janganlah kamu mengambil orang-orang yang bukan dari kalangan kamu menjadi "orang dalam" (yang dipercayai). Mereka tidak akan berhenti-henti berusaha mendatangkan bencana kepada kamu. Mereka sukakan apa yang menyusahkan kamu. Telahpun nyata (tanda) kebencian mereka pada pertuturan mulutnya, dan apa yang disembunyikan oleh hati mereka lebih besar lagi. Sesungguhnya telah kami jelaskan kepada kamu keterangan-keterangan itu jika kamu (mahu) memahaminya.

Awaslah! Kamu ini adalah orang-orang (yang melanggar larangan), kamu sahajalah yang suka (dan percayakan mereka, sedang mereka tidak suka kepada kamu. kamu juga beriman kepada segala Kitab Allah (sedang mereka tidak beriman kepada Al-Quran). Dan apabila mereka bertemu dengan kamu mereka berkata: "Kami beriman", tetapi apabila mereka berkumpul sesama sendiri, mereka menggigit hujung jari kerana geram marah (kepada kamu), katakanlah (wahai Muhammad): "Matilah kamu dengan kemarahan kamu itu". Sesungguhnya Allah sentiasa mengetahui akan segala (isi hati) yang ada di dalam dada.

(Surat Ali Imran 3:118-119)

Tak Popular takpe